LinkedIn Challenge – Mini Serie
Dette indlæg er 2. udgave i vores LinkedIn mini-serie. Serien er egnet til alle og enhver, der arbejder med marketing og salg online og ønsker at få mere værdi ud af deres budgetter online. Jeg glæder mig til at høre hvad du får ud af indlægget. – Marc
Hvad er whitelisting?
Whitelisting er en metode du hurtigt og nemt kan forbedre dine annoncernes performance. Det kan være yderst effektivt, hvis du f.eks. gør brug af influencers i dit marketingmix. Du har nok set at f.eks. Obsidian både kører annoncer fra deres primære kanal. Dog kører de også den samme eller en lignende annonce med samme budskab, fra personlige sider som f.eks. Halfdan Timm. Whitelisting tillader simpelthen, at du viser dine annoncer fra en anden profil end din virksomhedsprofil på sociale medier som Facebook & Instagram, TikTok osv.


Hvorfor skal du benytte dig af whitelisting?
Et stigende krav vi ser er, at virksomheder skal have fokus på at opbygge personlige bånd med deres kunder (og sit marked generelt). Det er bevist, at mennesker prioriterer at interagere med mennesker fremfor brands. Du kan, som kunde, umiddelbart heller ikke have et ‘personligt forhold’ til et logo, brand eller virksomhedsnavn.
Problemet er ofte at konkurrencen stiger, antallet af annoncører stiger og forbrugeren bliver vist over for flere og flere brands. En nem måde at skille sig ud på er, at ‘skjule’ sit salgstunge budskab på en anden profil. Jeg tror der er et generelt had til reklamer. Mennersker har ikke lyst til at kigge på reklamer og jo flere der kommer, desto bedre bliver man til at opfange dem. Det kunne f.eks. være at I, fremfor at bruge jeres virksomheds-profiler, kunne benytte jer af en profil baseret på en person i teamet som jeres kernemålgruppe kan spejle sig i.
Hvilken betydning har det for jeres performance?
Helt lavpraktisk kan whitelisting være med til at øge klikraten (CTR) på jeres annoncer. Det er et ‘hack’ som ikke øger omkostningerne og vil ultimativt gøre hele jeres setup mere profitabelt. At klikraten på dine annoncer stiger, betyder at trafikken til din hjemmeside stiger. Lad os antage at 100% af din omsætning kommer fra en annonce. Lad os også antage, at absolut intet andet ændrer sig i forretningen, end 40% flere klik med en whitelisted version af din originale annonce. Så vil du helt ultimativt set omsætte for 40% mere uden at hæve dit annoncebudget. Det er kernen bag, og målet med Performance Marketing.
Det er vigtigt altid at køre en A/B test for at se forskellen i reel performance over en 7-14 dages periode.
Hvad kan du forvente?
Du kan i de fleste situationer forvente at se en højere klikrate, scroll-stop-rate, hook-rate og andre metrikker, der indikerer engagerende indhold. En højere klikrate øger engagementet på annoncen, hvilket giver platformen et signal om, at annoncen fortjener mere eksponering.

Sådan kommer du igang med whitelisting
- Opret en ny intern profil eller spørg om tilladelse til at bruge en ekstern profil (f.eks. Influencer/Content Creator)
- Forbind den nye profil med jeres Business Manager og annoncekonto.
- Anvend den ‘personlige profil’ i de annoncer hvor personen vises (og i andre annoncer, hvor det giver mening)
- Test hvor vidt det faktisk øger performance i jeres situation (gerne i mere end 7-14 dage)
God brug af Whitelisting i din funnel kunne evt. være, at du laver retargeting på et specifikt produkt og bruger content med en influencer igennem hans/hendes profil. I kan evt. få UGC produceret af eksterne virksomheder som ContentAdLibitum.dk og efterspørge midlertidig adgang til content creators profiler imens kampagnen kører eller spørge om tilladelse til at oprette en midlertidig side selv.
F.eks. bliver du eksponeret for annoncen herunder, efter du besøgt LOOP Earplugs (+tilladt tracking) og har været inde og kigge på deres “Quiet Earplugs”.

Hvilke forbedringer har vi oplevet?
Vi har oplevet, at vores kunder oplever mærkbare resultater på bundlinjen, efter vi har implementeret Whitelisting kombineret med Influencer Marketing. Typiske forskelle på Whitelisted vs. Almindelig Annoncer er 0,40% – 1,50% ændring i klikrater (OBS: Altid individuelt fra case til case).